Hírek

RTL Klub - Dr. TÓTH műsorában derékfájásssal és hátfájással kapcsolatos tanácsaim itt nézheted meg

Kapcsolat

Telefon: 06-20/528-3406

Email: info@drzsiskabeata.hu

Legfrissebb bejegyzés

Struccpolitika a rendelőben, avagy mindenki más beteg lehet csak ÉN NEM!

A cikk írása előtt sokat gondolkoztam azon, mi az, ami tabuként jelen lehet egy orvos életében?  Mi az, amit mi orvosok másoknál el tudunk fogadni, de a magunknál...

Kismamák

A terhesség ideje alatt egy nő teste nagy változásokon megy át rövid idő belül. Nehéz alkalmazkodni ehhez a hirtelen megváltozott helyzethez, terheléshez. A pocak növekedésével sok esetben a hát és a derék az, ami jobban terhelődik, így ott fájdalmak alakulhatnak ki. A szoptatás, a hasizmok átmeneti gyengesége, egy oldalon történő teher cipelése, a gyermek gyors testsúlynövekedése, helytelen emelési technika, ez mind fokozhatja a gerincben kialakult feszüléseket, fájdalmakat. A baba védelmében gyógyszert ilyenkor nem szívesen ajánl senki sem. A reumatológiában alkalmazott hagyományos fizikoterápia sem adható.

Mi az, ami segíthet?

Kineziotape alkalmazható bármelyik trimeszterben mellékhatások nélkül. Tehermentesíti a derekat, segítheti a hátizmokat, csökkenti a pocak feszülését. Szükséges esetben segíti a nyirokkeringést.

Gyógytorna vagy kismama jóga, kellő odafigyeléssel. Ha valaki korábban nem sportolt, akkor a II. és III. trimeszterben nőgyógyásszal konzultálva javasolt.

Masszázs, manuálterápia segítheti a megterhelt izmokat lazítani, de csak a megfelelő szakember segítségével.

Autogén tréning segíthet a stressz oldásában, az izmokban kialakult feszültség csökkentésében, a várandóság alatti bizonytalanságok megszüntetésében. Segíthet a babával való kapcsolat felvételében, a vele való szorosabb kapcsolat kialakításában.

Ismerd meg a lehetőségeidet, jelentkezz most be egy szakorvosi vizsgálatra, hogy megmutassam a fájdalommentesség, a mozgás öröme a várandósság ideje alatt is megtartható!

Ha van barátnőd, aki csak készül még a gyermekvállalásra, de már most időszakosan gerinc- vagy ízületi fájdalmai vannak, javasold Neki még a várandósság előtt jelentkezzen be egy konzultációra, hogy még időben megelőzzük a komolyabb problémákat!

                                                                                           budapest reumatológus zsiska beáta